Головна » 2018 » Березень » 17 » ЦIКАВI хвилинки- розминки на уроках читання в початкових класах
13:07
ЦIКАВI хвилинки- розминки на уроках читання в початкових класах

Навичка читання - це основа, яка дозволить нарощувати духовний та інтелектуальний потенціал особистості, її формуванню приділяється максимальна увага на уроках читання.

         Зараз видається велика кількість барвистих підручників, існує багато різноманітних методик. Та навчити по-справжньому добре читати непросто. Крім підручників і методик, необхідно усвідомити і практично відпрацювати навички вмінь читати,  основою якого є знання особливостей механізму читання, вікових особливостей дітей. 

         Однак ці автоматизовані в процесі читання операції є складними і різнобічними.

         Тому-то важлива не тривалість, а частота читання.

         Щоурочні п'яти-семихвилинні читання, віршів, загадок,  деформованих текстів, виконання різного роду творчих завдань, промовляння скоромовок  дасть змогу викликати зацікавленість до читання, тим самим приведе до розвитку мовленнєвого апарата та підвищення якості і швидкості читання.

         Кожен вдалий урок читання - це творчість учителя не тільки на ґрунті солідної професійної освіченості, а й вияв його кругозору, уміння всебічно проаналізувати твір, що вивчається, відповідно і підібрати завдання творчого характеру по темі, постійної турботи про загальний розвиток дітей. Перебудова педагогічного мислення, утвердження ідей особистісно-зорієнтованого навчання, спрямованість на розвиток духовних потреб дитячої особистості, гуманізація відносин – усе це має знайти безпосередній вияв у організації читацької діяльності молодих школярів, яка є найважливішою складовою початкової освіти.

Завантажити

Джерело http://svitlife.ucoz.net

Категорія: Різне | Переглядів: 519 | Додав: zhmurkoalexandr2016 | Теги: школа, суспільство, освіта, учні, уроки, початкові класи, читання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar