Головна » 2018 » Березень » 17 » Уроки з української мови у початкових класах з використанням опорних схем...
13:12
Уроки з української мови у початкових класах з використанням опорних схем...

«Уся гордість учителя –

в учнях, у зростанні зерен,

посіяних ним.»

Д. І. Менделєєв.

Важлива роль у системі шкільної освіти належить формуванню в учнів життєвих компетентностей, що допоможуть їм орієнтуватися в сучасному житті.

Процеси, що відбуваються сьогодні в нашій державі, зумовлені суперечностями соціального, економічного та політичного становлення, висувають важливе завдання для освіти – формування життєво компетентної особистості, здатної до самореалізації. Зміни відбуваються в усіх сферах діяльності людини. Руйнується старе, а його місце займає нове, пріоритети віддають інноваційним процесам, пов’язаним із пошуком нових якостей життя. Нова ситуація в суспільстві висуває принципово нові вимоги до вчителя, оскільки лише його творча особистість здатна до оновлення сучасної школи.Тому в освіті на першому місці опинилося формування життєво необхідних компетентностей школярів, тобто суми знань, умінь і навичок особистості, що дають їй можливість робити висновки про щось, висловлювати переконливу й авторитетну думку. Це вимагає перебудови діяльності педагога і, в першу чергу, його взаємодії з учнем на користь процесів саморозвитку й самоорганізації.

Всебічний розвиток мовлення – одна з найактуальніших проблем шкільного навчання. Організувати мовну діяльність дітей, озброїти їх умінням точно та образно висловлювати свої думки і почуття – мета роботи кожного вчителя. Програмою початкових класів передбачена робота над словом, реченням, текстом. Дітям пропонується ряд завдань, спрямованих на розвиток мовленнєвої активності, вправи для розвитку культури спілкування, планувати мовлення, будувати власні висловлювання.

Завантажити

Джерелоhttp://svitlife.ucoz.net

Категорія: Це цікаво | Переглядів: 972 | Додав: zhmurkoalexandr2016 | Теги: полотовська, Уроки з української мови, школа, початкові класи, освіта, опорні схеми | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar