Головна » Файли

Всього матеріалів в каталозі: 271
Показано матеріалів: 21-25
Сторінки: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 54 55 »

В основу підрозділу класа комах поділяють на великі систематичні категорії-підкласи,інфракласи,ряди покладені такі важливі особливості,як будова крил,ротового апарату, тип постембріонального розвитку.

Для таксономічної характеристики родів і видів комах використовується велика кількість морфологічних ознак,але при цьому головне значення мають жилкування крил,варіаціі у будові ротового апрату,кінцівки,геніталії.

Останнім часом ширше користуються мікроморфологічними ознаками:склад і будова щетинок(хетом),сенсил,структури кутикули та іньше.

Згідно сучасним поглядам,клас комах розділяють на два підкласи:підклас Первиннобезкрилі(Apterygota) і підклас Крилаті(Pterygota).

Біологія | Просмотров: 405 | Загрузок: 23 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 29.10.2017 | Комментарии (0)

Використання ІКТ для підвищення якості навчання

У статті автори наголошують, що використання комп’ютерних програм у школі, електронних засобів навчального призначення значно підвищують якість навчання учнів, але при використанні ІКТ в навчально-виховному процесі в загальноосвітніх навчальних закладах виникла чимала низка проблеми

Освіта має орієнтуватись на діяльнісні, розвиваючі технології, які формують у учнів уміння вчитися, оперувати і управляти інформацією, швидко приймати рішення, пристосовуватись до потреб ринку праці (формувати основні життєві компетенції). Світовий процес переходу до інформаційного суспільства, а також економічні, політичні і соціальні зміни, що відбуваються в Україні, зумовлюють необхідність прискорення реформування системи освіти.

Освіта | Просмотров: 315 | Загрузок: 11 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 04.10.2017 | Комментарии (0)

Особливе значення в раціоні людини займають вітаміни (від латинського vita — життя й хімічний клас амінів). Сьогодні нікого не треба переконувати, що вітаміни нам необхідні в будь-якому віці. Вітаміни, як і ферменти чи гормони, відіграють надзвичайно важливу роль. Вітаміни це — група складних різноманітних органічних сполук, необхідних для росту і розвитку людини і зв’язаних з основними  функціями організму та його процесами.

Овочі, фрукти і ягоди є джерелами багатьох вітамінів, які регулюють процеси обміну речовин в організмі людини і тварини. Нестача вітамінів в їжі викликає хворобливі явища, загальні нездужання, а інколи призводить і до великих захворювань (цинга, пелагра, бері-бері тощо). Порушення синтезу вітамінів або їх засвоєння буває внаслідок зловживання алкоголем, курінням, під впливом сульфаніламідів і антибіотиків, при шлунково-кишкових (проноси, виразкова хвороба) та інфекційних захворюваннях, різних отруєннях, при хворобах печінки, нирок і сечового міхура та при ураженні нервової системи. Без вітамінів неможливий синтез ферментів, гормонів. Завдяки вітамінам підвищуються захисні функції організму, зберігається працездатність і міцне здоров’я.

Біологія | Просмотров: 352 | Загрузок: 9 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 02.10.2017 | Комментарии (0)

Тема: «Водні ресурси України: проблеми раціонального використання й охорони».

Цілі та завдання: формувати знання у студентів про водні ресурси України: проблеми раціонального використання й охорони;

удосконалити вміння працювати з літературними джерелами, аналізувати та порівнювати, робити висновки; розвити навички дослідницької роботи. виховати повагу до думки інших, самостійність при виконанні практичної роботи.

Поняття: джерело забруднення, водокористування, річковий стік, водозбірний басейн, підземні води.

Обладнання: презентаційна підтримка

Вид лекції: лекція-інформація.

Методи на лекції: пояснення, наукова розповідь, розповідь-опис.

 

Екологія | Просмотров: 421 | Загрузок: 9 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 27.09.2017 | Комментарии (0)

Чому нуклеїнові? Дезоксирибонуклеїнова кислота (ДНК) і рибонуклеїнова кислота (РНК) - речовини, які зберігають усю інформацію про окремий живий організм та ознаки, що визначають його ріст і розвиток, а також спадкові ознаки, передані наступному поколінню. їхні молекули є в ядрах клітин усіх рослинних і тваринних організмів, звідси й походить назва (лат. nucleus - ядро). ДНК у 1869 р. відкрив Й. Мішер (мал. 36.1). Спочатку він назвав нову речовину нуклеїном, а коли виявив у неї кислотні властивості - нуклеїновою кислотою. Розгляньмо ці сполуки докладніше.

Біологія | Просмотров: 409 | Загрузок: 17 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 15.09.2017 | Комментарии (0)

1-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30 31-35 ... 266-270 271-271