Головна » 2017 » Грудень » 27

Сім'я  -одна з найважливіших форм організації життя людей, яка має фундаментальне значення як для індивіда, особистості, так і для суспільства. Сім'я - це така спільність людей, яка спирається на шлюбний союз, на родинні зв'язки, на різноманітні відносини між чоловіком і дружиною, батьками і дітьми, між самими дітьми, між іншими членами сім'ї, які живуть разом і спільно ведуть господарство. Саме сімя вирощує та виховує повноцінне майбутнє покоління. Молоді люди, котрі беруть шлюб, повинні володіти певними знаннями й умінням в родинному житті, щоб створити щасливу сім'ю.

Благополуччя і стабільність шлюбу залежать від багатьох факторів, наприклад від підготовленості молодят до родинного життя, від їхньої фізіологічної, психічної та духовної сумісності та від їхнього обопільного бажання вирішити питання про нащадків.

Створивши сім'ю, чоловік і дружина вступають у складний комплекс особистісних і майнових взаємин, які характеризуються психологічними, медико-гігієнічними, сексуальними, етичними, соціальними особливостями.

Гармонійний розвиток сім'ї пов'язаний зі здійсненням різноманітних функцій, які, як і її структура, багато в чому залежать від існуючих у суспільстві соціально-економічних умов.

1. Створення позитивного емоційного фону. Молодята на основі щирого кохання, поваги, ввічливості та ніжності створюють емоційний фон у родині, котрий сприяє зміцненню шлюбного союзу. Від стилю спілкування, манер, взаємин залежать благополуччя сім'ї та гармонійність її розвитку.

2. Інтимні взаємини. Тому найважливішою умовою родинного щастя є повна гармонія в сексуальній сфері. Це найбільша інтимна близькість чоловіка і жінки, де немає місця недомовкам, сумнівам, сором'язливості. Якщо чоловік і дружина кохають одне одного, то все добре і все правильно, що не завдає їм обом чи одному з них фізичних або моральних страждань.

3. Дітородна функція. Діти забезпечують найміцніший духовний зв'язок між членами подружжя. У цей період додаткові клопоти повинен брати на себе чоловік, виявляючи своє трепетне ставлення до дитини і дружини. В період вагітності заборонено вживати будь-які алкогольні напої, лікарські засоби, вдихати органічні розчинники, перебувати у стресовому стані, бо це негативно впливає на генеративну функцію чоловіка і дружини.

4. Виховання дітей – активне, цілеспрямоване формування особистості людини. Метою є формуванні всебічно і гармонійно розвиненої особистості, у якій поєднується духовне багатство і фізична досконалість, моральна зрілість, потреба у праці на благо людства.

5. Повага та підтримання доброзичливих взаємин з батьками, родичами, друзями, співробітниками.Крім внутрішніх взаємин, велику роль у розвитку та формуванні

сім'ї відіграють взаємини дітей із батьками.

6. Господарсько-економічна функція. Залежить від факторів об'єктивних (суспільно-економічне становище) і суб'єктивних (рівень потреб, місце проживання, наявність комунальних зручностей, дачі, машини, спосіб життя, кількість дітей, освіта). чоловік, як фізично сильніший, стає годувальником сім'ї, заробляє засоби на прожиття, виконує важку роботу. Жінка піклується про приготування їжі, про підтримання порядку в домі.

7. Виробничо-трудова функція-займатися улюбленою справою.

8. Функція налагоджування родинно-побутового режиму. Розподіл побутових обов'язків має здійснюватись із урахуванням режиму праці та навчання членів сім'ї.

9. Функції родинного самовдосконалення. Спрямованих на підвищення культурного рівня всіх членів сім'ї. Кожний член сім'ї робить посильний внесок у родинні проблеми загального плану: це й оформлення квартири, садової ділянки, організація родинного виробництва

Статеві стосунки. Фізична й статева зрілість у людини настає наприкінці юнацького віку. Ріст і розвиток організму завершуються, всі системи органів практично досягають своєї біологічної зрілості, яка характеризується здатністю статевих органів до копуляції (статевих стосунків) й самовідтворення.  Підлітки повинні знати, що в основі статевого потягу лежить фізіологічна потреба людини до розмноження, а не задоволення своїх природних інстинктів, що з досягненням здатності до статевих сексуальних стосунків справжня статева зрілість ще не настає. Справжня статева зрілість у людини настає тоді, коли вона набуває повної біологічної, юридичної та соціальної зрілості, бо людина не тільки біологічна, а й соціальна істота, їй потрібен досить тривалий час для здобуття відповідних знань, навичок, досвіду, щоб стати повноцінною зрілою особистістю. Ось чому в юнацький період не варто поспішати вступати у статеві контакти. Адже, з погляду фізіології, репродуктивна функція не властива юності та періоду дозрівання. У цей час молода людина формується як особистість і для гармонійного розвитку їй слід мати необхідний запас сил.
Крім того, жіночому організму потрібно досягти достатнього рівня розвитку, щоб винести всі тяготи вагітності, пологів і виховання дитини.

Статеві стосунки людей — це не лише ознака їх біологічної зрілості. Культура сексуальних стосунків базується на знаннях про складну репродуктивну систему» сім'ю і виховання дітей, на розумінні психології жінки і чоловіка, засвоєнні певних морально-етичних норм.

Соціальна зрілість досягається тоді, коли людина стає особистістю, здатною відповідати за свої вчинки, вступати у виробничі відносини, дружити і кохати, піклуватися про близьких, рідних і друзів, дотримуватися правил і норм поведінки у колективі й суспільстві, зрештою, створити і забезпечити сім'ю.

Гігієна. Жінки Окрім щоденної зміни натільної білизни необхідний щоденний туалет зовнішніх статевих органів. Вода для підмивання – чиста, не гаряча, і лити її потрібно тільки спереду назад. не допускайте, щоб при підмиванні мильна піна потрапляла в піхві. "Вымывая" з нього нормальні мікроорганізми, легко спровокувати запалення.

Переохолодження – ще одна поширена причина, вперше або що повторно провокує запалення придатків. Тому одяг повинен відповідати сезону, але все таки не бути дуже теплою, оскільки перегрів також здатний спровокувати простуду і, отже, повернення запального процесу. ... Читати далі »

Просмотров: 485 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 27.12.2017 | Комментарии (0)