Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 27 28 »

Контроль сприяє виявленню навчальних досягнень учнів, учня; розкриттю причин слабкого засвоєння учнями змісту освіти і вживанню раціональних заходів для ліквідації виявлених у результаті перевірки знань школярів недоліків як у роботі учнів, так і у вчителів.

Контроль за результатами навчально-пізнавальної діяльності учнів включає в себе: перевірку, тобто виявлення знань, умінь і навичок; оцінку - вимірювання знань, умінь, навичок, погляд на їх рівень; облік - фіксацію результатів оцінювання у вигляді балів.

Функції контролю

  1. Контролююча. Для здійснення цілеспрямованого керування процесом навчання необхідний оперативний зворотний зв'язок. Перевірка знань дає учителю інформацію про хід пізнавальної діяльності учнів, про те, як іде засвоєння для визначення можливостей подальшого просування в оволодінні змістом освіти.
  2. Навчальна. Перевірка сприяє більш глибокому засвоєнню програмового матеріалу, тобто в процесі слухання відповідей товаришів, доповнень учителя здійснюється систематизація знань, їх закріплення. Учень учиться крити ... Читати далі »
Категория: Освіта | Просмотров: 410 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 20.01.2019 | Комментарии (0)

Естетика наука про прекрасне. Тому естетичне виховання це сукупність дій вихователя і вихованців у ході їх діяльності, які забезпечують формування естетичної культури особистості.

Естетична культура передбачає сформованість у людини есте­тичних знань, смаків, ідеалів, розвиток здібностей до естетичного сприймання явищ дійсності, творів мистецтва, потребу вносити прекрасне в оточуючий людину світ, зберігати прекрасне.

Засвоєння людиною основ естетичної культури сприяє: її ро­зумовому розвитку, більш глибокому розумінню дійсності, розвитку сприймання, уяви, моральному формуванню особистості («есте­тика — сестра етики»); трудовому, фізичному вихованню («краси­ве тіло — здорове тіло»), духовному збагаченню.

«Краса — могутній засіб виховання чутливості душі, — писав В.О. Сухомлинський. — Це вершина, з якої ти можеш побачити те, чого без розумі ... Читати далі »

Категория: Освіта | Просмотров: 559 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 20.01.2019 | Комментарии (0)

Класний керівник навчального закладу системи загальної серед­ньої освіти — «це педагогічний працівник, який здійснює педаго­гічну діяльність з колективом учнів класу, окремими учнями, їх батьками, організацію і проведення позаурочної та культурно-ма­сової роботи, сприяє взаємодії учасників навчально-виховного процесу в створенні належних умов для виконання завдань на­вчання й виховання, самореалізації та розвитку учнів (вихован­ців), їх соціального захисту».

У цьому ж документі визначено права класного керівника:

— відвідування уроків, занять з теоретичного та виробничого навчання, виробничої практики та позакласних занять у своєму класі (групі), присутність на заходах, що проводять для учнів (ви­хованців) навчальні, культурно-просвітні заходи, інші юридичні або фізичні особи;

внесення пропозицій на розгляд адміністрації навчального закладу та педагогічного заохочення учнів (вихованців);

... Читати далі »

Категория: Освіта | Просмотров: 425 | Добавил: zhmurkoalexandr2016 | Дата: 20.01.2019 | Комментарии (0)